Hoe werken wij

Hulpvragers melden zich aan via ons emailadres of benaderen ons via Facebook. Gaat het om een sterilisatie/castratie of crematie dan volstaat een bewijs dat de eigenaar van een minimuminkomen leeft en kan het dier door de eigen dierenarts geholpen worden of bij een crematorium naar keuze van de eigenaar worden gebracht.

In het geval van een operatie is bewijs van minimuminkomen uiteraard ook een vereiste maar wij vragen tevens meestal het patiëntendossier van het dier op om te laten beoordelen (second opinion) door een met ons samenwerkende dierenarts. Als alle partijen het eens zijn over de behandeling kan het dier geopereerd worden.

Wij betalen niet uit aan de eigenaar maar enkel rechtstreeks aan de betreffende dierenarts of crematorium, dit om eventueel misbruik van onze bijdragen te voorkomen. Op onze Facebookpagina worden bij het maandelijkse rekeningoverzicht de betaalde facturen gepubliceerd.

Op Facebook worden met grote regelmaat veilingen gehouden van veelal diergerelateerde artikelen. Verder hebben wij een aantal vaste en incidentele donateurs (meer info hierover vindt u bij Help ons helpen) en staan we op markten met diverse artikelen zoals manden, snacks, snoepgoed en kleding.

Er zijn altijd meer hulpvragen dan beschikbare financiële middelen maar we hebben toch al een flink aantal dieren en hun baasjes kunnen helpen. Benieuwd? Lees meer hierover bij Geholpen dieren.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.